Dnes mám pro Vás recept na dýňové wafle, které jsem si včera dělala na snídani. Inspiraci jsem vzala zde.
Udělala jsem to z celé dávky, něco jsem snědla na snídani, mamka si
dala taky, jedna zůstala v ledničce - tu sním přes týden a ostatní šly
do mrazáku - v receptu, ze kterého jsem čerpala, je napsáno, že jsou wafle dobré i z mrazáku :)
Má
to být na nějakých 12 waflí, já mám doma waflovač z Lidlu na wafle ve
tvaru srdce a vyšlo mi to na 6 waflí, které jsou takové větší :)
INGREDIENCE:
- 1/4 hrnku olivového oleje (nebo řepkového/slunečnicového/....)
- 1 hrnek dýňového pyré
- 2 vejce
- 1 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1/4 hrnku drcených lněných semínek
- 2 lžíce chia semínek
- 1/3 hrnku jemných ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1-2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky soli
POSTUP:
- Ve větší míse smícháme suché ingredience, tj. celozrnná mouka , lněná semínka, chia semínka, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Ve druhé míse smícháme mokré ingredience, tj. olej, dýňové pyré, 2 vejce, mléko a javorový sirup.
- Mokré ingredience vlijeme do těch suchých a promícháme - mělo by nám vzniknout těsto, které je trochu hustší než těsto palačinkové.
- Těsto postupně naléváme do rozehřátého waflovače.
Wafle
podáváme ihned, nejlepší jsou čerstvé. Dají se také několik dní
skladovat v ledničce a pokud víte, že je nesníte, zabalte je do
potravinové folie a dejte do mrazáku - když pak budeme mít chuť na
wafli, vytáhnete si, necháte rozmrznout a jíte (a nebo ji můžete dát do
topinkovače, ať ji máte teplou).
Já si dala wafli s arašídovým máslem, jogurtem, banánem a datlovým sirupem - byla vážně výborná !
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)