neděle 1. března 2015

Střípky z kuchyně XXV

Přeji příjemný nedělní večer!
Mám tu pro Vás 25. díl střípků z kuchyně.
Jak jste trávili dnešní den ? Já si dopoledne zacvičila, odpoledne se učila a večer si chystala večeři a nějaké jídlo na zítra. Celkem mě to štvalo, venku bylo vážně krásné jarní počasí...

 Pondělní snídaně - domácí celozrnné bagely s arašídovým máslem, banánem a skořicí, 2 celozrnné tousty se šmakouním kakaovooříškovým krémem, bolý jogurt s Dobré z ovsa, skořicí, WF jahodovým sirupem a opět šmakouní krém.



 Pondělní večeře (stejná jako minulou neděli) - celozrnné linguine a omáčka s cottage, sójovým masem a rajčatovým protlakem :) Recept najdete ZDE :)





 Toustíky - s arašídovým máslem, banánem a skořicí a se Šmakouním kakaovooříškovým krémem a banánem a bílý jogurt s WF jahodovým sirupem a Šmakouním krémem :)





 Jedna z večeří - celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem a sýrem cottage (úžasná kombinace :) )





 Další pečivová snídaně (hold já pečivu prostě neodolám...hlavně když jsou to domácí bagely....a když se doplnily zásoby arašídového másla, měla jsem každý den chuť na kombinaci pečivo + máslíčko + banán + skořice :D ) <3 - celozrnné bagely a tousty s arašídovým máslem, banánem a skořicí a bílý jogurt s WF jahodovým sirupem :)





 Tvaroh, banán, WF karamelový sirup a arašídové máslo <3





 Večeře aneb když se mi nechce nic vařit ale nemám chuť na pečivo :D Celozrnný kuskus s cottage sýrem a zeleninou :)


 REFEED DAY


 Snídaně - rýžová kaše - jedna s banánem, skořicí, datlovým sirupem a kešu máslem smíchaným s kakaem a druhá s trochou karobu a mraženým lesním ovocem :)





No, při pohledu na fotku to vypadá, jako bych jedla suché těstoviny, ale je tam v tom ještě zamíchaný sýr z Lidlu (pořádně se nestihl rozpustit, takže tam jsou spíš ještě "kousky" - hold už jsem měla hlad a nechtělo se mi čekat protože asi tak 2 minuty je vážně dlouhá doba že jo)





Svačina - ovesná kaše se skořicí, kešu máslem smíchaným s kakaem, banánem a WF karamelovým sirupem :)





 Nejlepší kombinace ? Rýže + maso + zelenina. A to taky byla má čtvrteční večeře - jasmínová rýže se zeleninou a grilovaným kuřecím masem :)




 A ještě druhá večeře v refeed, hold měla jsem ještě hlad :D Tousty s WF arašídovým máslem :)





 Odpůrci pečiva mě zřejmě ukamenují. Domácí celozrnné bagely a celozrnná houska s arašídovým máslem, banánem a skořicí a jogurt s WF jahodovým sirupem a skořicí :) A v hrníčku černý čaj :)



 

 Páteční večeře s mamkou - celozrnné těstoviny s tuňákem, zeleninou a nivou :)





 Snaha nazdobit kaši se zvrtla a vzniklo z toho toto...nevím jak to nazvat :D Umělecké dílo vážně ne. Váhala jsem, jestli to tu mám vůbec dát :D Kaše se mi ani nepovedla, použila jsem ovesné a špaldové vločky - u špaldovým je ovšem problém, že se jim moc nechce zhoustnout....Takže jsem přisypávala a přisypávala a kaše stejně nezhoustla a tak jsem se na to vykašlala. Nahoru dala banán, kiwi, datlový sirup, kokosové mléko a kešu máslíčko <3 a pochutnala jsem si.





 Včerejší oběd - pohankové Soba nudle z Lidlu, Tempeh Asia a nějaká ta zeleninka :)





 Pečící sobota - první část
Včera jsem pekla celozrnné housky, protože jsem musela doplnit zásoby, abych měla něco na sváču do školy :)





 Pečící sobota - druhá část
No a taky mi došly bagely, tak jsem musela upéct i je :D Ty mám nejraději s arašídovým máslem a banánem, jak jste mohli vidět na několika fotkách v tomto dílu :D ;)





 No a jedna z housek putovala rovnou na druhou odpolední svačinu (tou první byl tvaroh, ale ten jsem nefotila, protože se mi nechtělo ho nějak "zdobit" :D prostě jsem tam naházela to, co mám nejradši a šla jsem jíst :D )





 A na večeři jsem včera měla výborné grilované kuřecí maso, pečené batáty a grilovaný lilek :) <3





 Taková lehčí druhá večeře - jogurt, švestkový Šmakoun, skořice a WF jahodový sirup :)






 Dnešní snídaně, která vypadá značně lépe než ta včerejší :D Ovesno-rýžová kaše s bílou quinoou, banánem, kiwi, skořicí, datlovým sirupem, kokosovým mlékem a kešu máslem <3





 Dnešní obídek - polévka z červené čočky od mamky :)




 Druhý chod nebyl až tak zdravý, ale výborný ! Bramborové placičky a vepřová čína se zeleninou.




 Další odpolední svačinka, opět ale druhá, protože ta první byla opět tvaroh a opět se mi to nechtělo fotit :D Zde domácí celozrnný chléb, Amunak mrkvová svačinka a v misce červená řepa s mrkví :)






A dnešní výborná večeře - sójová kari čína a špenátová pohanka (recept najdete ZDE na blogu od Lucí  :) určitě vyzkoušejte)




Ve čtvrtek jsem zveřejnila další díl NÁKUPŮ, kde můžete spatřit i fotku mých zásob arašídového másla z Lidlu (ale stejně ji přidávám i zde :D ). Zajímalo by mě, kolik jste jich ukořistili vy ? A jaký máte názor na mou zásobu ? Protože jsem se dozvěděla, že jsem hladná a hamižná, když si jich tolik beru. Protože nezbyde nic pro ostatní. A tak... :D



A jen tak pro zajímavost fotka mého miláčka :D Moje spolubydlící, vodní želvička Penny (ne, nejmenuje se podle toho obchodu, kdyby se někdo ptal). Letos to bude již 4. rok, co mi dělá v mém pokoji společnost (pořád si pamatuji den, kdy jsem ji koupila...od té doby celkem hodně vyrostla :) ).
PS: Ty Kinder postavičky tam jsou kvůli želvičce jakožto "hračky" :D



Jak vidíte, v tomto dílu nejsou žádné druhé večeře. Ne, že bych je úplně vyloučila, ale větší část jsem rozdělila během dne a tím pádem. Ale hladová spát samozřejmě nechodím. Protože bych ani neusla.
PS: Najde se někdo, pro koho je taky kombinace kuřecího masa s rýží a zeleninou prostě TOP jídlo ? :D Někteří členové rodiny (ahoj, mami !) stále nechápou, jak to může být moje nejoblíbenější jídlo.

4 komentáře:

  1. Střípky z kuchyně od tebe mám nejradši! Vždycky se na neděli těším, až je zase přidáš :) Bagely si peču taky skoro každý týden a nejlepší jsou samozřejmě s PB a banánem ♥, takže se ani nedivím, že se to tu objevuje celkem často :D. Můj názor na zásobu máslíček je asi takový, přijde mi že jich máš vážně dost, ale je to každého věc, kolik si jich koupí, takže bych to moc neřešila :D Já jsem si vzala "jen" 4 kousky, protože na víc bych neměla penízky :) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to souhlasím! Taky mám od ní střípky z kuchyně hrozně ráda :) Já měla taky "jen" 6 :D

      Vymazat
  2. Všechno vypadá skvěle. Rýže maso a zelenina je vážně skvělá kombinace, která neomrzí! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem viděla ty bramboráky, tak jsem si uvědomila, že vůbec u tebe nevídám brambory O.o Jíš je? :)
    Jak chutná arašídové máslo od WF? O.o není to nějaký chemický...?:D
    Ty bagely jsou prostě úžasný!! akorát já si je asi udělám z poloviční dávky (rači). Jinak bych je všechny snědla :DD tak ve čtvrtek se na ně vrhnu! Snad se mi povedou! ale mě to pečivo v mém podání prostě nechutná :/ :D mám je takový.. tuhý a hutný :D na jaký program pečeč? horkovzdušná trouba? :) a jinak kuskus, cottage a zelenina je skoro má denní záležitost :D jsem líná si vařit pořád :DDD

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)