úterý 30. června 2015

Deset potravin, bez kterých se neobejdu

Ahojky lidičky!
Dnes mám pro Vás seznam deseti potravin, které doma v mé spíži/ledničce nesmí nikdy chybět.
PS: Nutno dodat, že tento článek plánuji už dlouho. Velice dlouho...Asi od té doby, co jsem si blog založila :D Hups.

1. ARAŠÍDOVÉ MÁSLO : Jako první začneme arašídovým máslíčkem. Vůbec nebylo těžké rozhodnout se, co dát na první místo. Poprvé mamka koupila dvě skleničky - crunchy a smooth, na ochutnání.V létě 2014 jsem si koupila 13 kousků, v říjnu 2014 20 kousků...no a v únoru...Však vy víte :D Já radši tu spotřebu nebudu počítat :D A tento týden "jen" 14, protože mám doma ještě nějaké zásoby :D

2. BANÁNY - bez těch si už taky neumím představit den ! Mamka mi říká, ať už jí konečně ukážu tu opici, pro kterou se ty banány kupují.... Ehm :D Minimálně 2 denně. Na nějaký blbý kecy "banány mají moc cukrů" kašlu.

3. TVAROH - každý den padne jedna vanička. Nejraději mám tvaroh značky Tatra a značku Boni z Penny.  A když je nouze, tak koupím značku Milblu v Kauflandu. S banánem, arašídovým máslem/ořechy, skořicí/kakaem/obojím :D, popř. sušeným ovocem a nějakým sirupem - no mňam !

4. OVESNÉ VLOČKY - ty tady v žádném případě nesmí chybět. Kašičku z nich si dělám několikrát do týdne. Nebo třeba wafle nebo palačinky....Nebo jen tak do jogurtu či tvarohu :)

5. OŘECHY (mandle !!!) - bez těch by to taky nešlo. Nejraději mám mandle a kešu (arašídy v podobě másla, ale to prý ani nejsou ořechy, ale luštěniny...takže by se to vlastně nepočítalo :D ). Opět do tvarohu/jogurtu, kaše, nebo např. do nějaké zdravé buchty :) Jen u obou těchto druhů je trochu zarážející ta cena, takže si moc velkou spotřebu nemůžu dovolit :( :D

6. ČAJ - ten nesmí doma chybět ! Mám ráda všechny druhy....černé, zelené, ovocné, bylinkové,...Neumím si představit ráno bez černého a zeleného čaje, večer pak bez meduňkového či heřmánkového :)


7. CELOZRNNÉ PEČIVO (ale ne "CELOZRNNÉ" z obchodu, ale pěkně domácí, opravdu CELOZRNNÉ, teda kromě toustového chleba, ten kupuji "celozrnný" v obchodě...)


8. KUŘECÍ MASO - ať si říká kdo chce co chce, já mám prostě nejraději kuřecí ! Mamka mi sice pořád říká, že mi z toho narostou křídla...No, tak ať :D A pak mám ještě ráda také krůtí, no :)

9. RÝŽE - donedávna jsem si myslela, že mou nejoblíbenější přílohou jsou těstoviny...nebo kuskus...No a nakonec jsem došla k názoru, že je to rýže. Mám ji několikrát do týdne (z fotek se to možná nezdá ehm, nutno tedy dodat že ji mám často ve školní jídelně :) )

10. PROTEIN - Nechtěla jsem si to přiznat, ale bez proteinu bych se už také neobešla. Po tréninku jako doplnění bílkovin, do nějaké buchty, do kaše, palačinek...využívám ho všude možně :) A proto to mizí rychle (např. vanilkový od Gorilly už je pryč :( :D Zmitel rychle, když beru v úvahu, že jsem mezitím využívala také několik dalších :D ).

PS: Pokud někdo nezaregistroval, momentálně jsem na dovolené (o tom jsem se krátce zmínila ZDE), tento článek jsem připravovala dopředu a na komentáře budu odpovídat až po svém návratu :)


 Co vy ? Jaké potraviny nesmí chybět u vás doma ?









7 komentářů:

  1. Arašídové máslo je jasné!
    Pak asi banány, cizrna, těstoviny, sojová omáčka či umeocet.. Dál už mě nic nenapadá. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umeocet ? To jsem ještě neslyšela ! Pro mě bylo hrozně těžké vybrat 10 potravin :D Těstoviny jsem tam taky chtěla přidat, ale raději mám asi rýži :D

      Vymazat
  2. U mě to jsou rozhodně ořechy,tavroh,jogurt,ovesné vločky,ovoce a zelenina,těstoviny,pohanka,avokádoa hoooodně sýrů :). ale taky maso,skořice,čaje,kakao,sušené ovocecizrna,lučina..... :D bylo by toho vážně hodně :D. Nechceš se mrknout na muj blog ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bohužel bylo těžké vybrat pouze 10 potravin :D Na avokádo jsem ale úplně zapomněla ! Bohužel by se tady ale moc nehodilo, protože ho až tak často nemívám :( :D Přestože ho naprosto miluji :) Ráda se mrknu na tvůj blog :)

      Vymazat
  3. Na většině se shodneme ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No máme všechno stejné! Já se teda ještě neobejdu bez vajíček a cottage sýru :) to bych klidně vyměnila za to maso :D i když to mám ráda, ale vajíčka... mnam :3 a pak samozřejmě ovoce a zelenina.. a dalších sto věcí :D Já jen 4 :( chci kilovku od My protein tak žádné zásoby!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)