pátek 26. června 2015

Jáhly s tofu a fazolovými lusky

Zdravím !
Dnes mám pro Vás recept na jáhly s tofu a fazolovými lusky.


INGREDIENCE :
  • 150g tofu natural (nebo množství, na které jste zvyklí)
  • fazolové lusky - množství dle chuti
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • jáhly (množství, na jaké jste zvyklí)

Nenašla jsem fotku tofu s lusky a jáhlami, tak přidávám tofu s hráškem, lusky a tarhoňou :D



POSTUP:
  1. Tofu si alespoň 2 hodiny předem naložíme - nakrájíme jej na kostičky, dáme do misky, přidáme 1-2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, promícháme a dáme do ledničky.
  2. Než začneme restovat tofu, dáme si vařit jáhly dle návodu na obalu.
  3. Po dvou hodinách si na pánvi kápneme trochu oleje (někdy není potřeba, protože tofu bylo již v oleji naloženo, takže záleží, jestli se Vám to nebude na pánev připalovat, jinak tam ani olej dávat nemusíte).
  4.  Jakmile bude tofu orestované (bude mít trochu zlatavou barvu), přidáme k němu fazolové lusky. Dle chuti ještě osolíme a opepříme.
  5. Jáhly smícháme se směsí tofu a fazolových lusků ještě na plotně, promícháme, necháme prohřát a poté podáváme.

Poznámka: Množství je na jednu porci.

1 komentář:

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)