neděle 5. dubna 2015

Střípky z kuchyně XXX

Přeji krásné nedělní ráno !
Doufám, že si užíváte prodloužený víkend (v případě, že jste studenti, tak Velikonoční prázdniny :o) ). Počasí nám až tak moc nepřeje - chvíli je krásně, ale pak se to pokazí a klidně začnou padat i kroupy. Mě osobně je to celkem jedno - stejně strávím většinu prázdnin nad učením, jako vždycky. Učitelé nám toho nedali hodně, ale testy, které se přeci jen budou psát, nejsou zrovna nejlehčí. Ach jo.
Ale vraťme se k tomu lepšímu - k jídlu ! Podíváme se na fotky jídel, které se tento týden objevily na mém talíři :)



 Pondělní snídaně - celozrnné bagely s PB, banánem a skořicí, tousty s PB&Jelly, bílý jogurt s kiwi, skořicí a WF jahodovým sirupem :)



 Večeře - pohanka s tofu a špenátem. Jednoduché, zdravé, výborné ! Pokud budete do nějakého jídla přidávat tofu, nastrouhejte ho tam - je to pak ještě lepší ! :o)




 Začínám zjišťovat, že kaše je na snídani stejně nejlepší ! Zde kakaová ovesná kaše s bílkem, banánem, kiwi, skořicí, rýžovým sirupem a arašídovým máslem <3






 Další večeře - celozrnné těstoviny s brokolicí a šunkou :) Také máte rádi jednoduché, rychlé večeře ?





 Snídaně - opět bagely s PB, banánem a skořicí, šmakouní krém, 3 Racia s Linessa sýrem z Lidlu a černý čaj :)




Opět shrnutí mého REFEEDU - To samé jako minulý týden, ale tentokrát to bylo lepší - na jídlo jsem díky prázdninám měla dostatek času. Žádná kaše ze skleničky. Pěkně "čerstvá". Teplá. Přímo z hrnce. A celý den jen válení (když pominu nákupy a úklid :D ). Podívala jsem se na dva díly mého oblíbeného seriálu a dopsala nějaké články na blog :o) Opět tady chybí nějaké to ovoce, a zapomněla jsem vyfotit ještě tousty s PB&Jelly, které jsem měla...No dobře, nezapomněla. Omylem jsem fotku smazala. To je tak, když smažete fotky dříve, než je dáte na blog. 
A ano, opět rýže v hlavní roli na oběd a večeři :D




 Na snídani jsem měla stejně jako minulý týden celozrnné řepové wafle s Milko řeckým jogurtem, PB a WF čoko sirupem :)





 Svačinka k seriálu - ovesná kaše se skořicí, WF čoko sirupem, banánem a WF arašídovým máslem :)




 A odpoledne na svačinu opět kaše, opět ta samá jako předtím (tedy až na kakao v kaši)






 Páteční snídaně - ovesná kaše s bílkem, skořicí, banánem, WF čoko sirupem a arašídovým máslem :)






 Výborný oběd - grilované kuřecí maso, cuketa a lilek a pečené batátové hranolky :)





 A jako hodná dceruška jsem mamce upekla její oblíbené semínkové krekry :D




 A na večeři jsem si dala opět kuřecí maso, tentokrát však s čínskými nudlemi z M&S a zeleninou :)
Aneb čína jde i zdravě :)





 A moje nová závislost - toto teď bude má druhá večeře hodně dlouhou dobu :D Tvaroh, bílý jogurt, kakao (čím víc, tím líp), čoko protein - a nahoru arašídové (nebo jiné oříškové) máslo :) Inspirovala jsem se u Livinky :)





Slepičí kašička
Sobotní snídaně - ovesná kaše s vejcem, cuketou, Gorilla raw vanilkovým proteinem, banánem, skořicí, chia semínky a arašídovým máslem <3





 Sobotní oběd - cizrnová polévka s mrkví :)




 Nevzhledná fotka neobvyklého sobotního oběda - s mamkou jsme se rozhodly vyzkoušet nudle se sépiovým inkoustem z Lidlu. Udělaly jsme je na způsob čínských nudlí, a moc nám chutnaly!!! Určitě se u nás neobjevily naposledy :)




 Lehčí večeře - aneb Lucka uvařila málo těstovin :D Celozrnné těstoviny s tuňákem, zeleninou a nivou :)




 A sobotní druhá večeře, stejná jako páteční. A nedělní bude stejná. A taky pondělní. A úterní. A....dobře, už mlčím :D





 A zakončíme to fotkou dnešní výborné snídaně - ovesná kaše s celým vejcem, Gorilla raw vanilkovým proteinem, banánem, lesním ovocem, chia semínky, skořicí a kešu máslem (množství na fotce je pouze pro estetiku - to, co jsem tam přidala pak, by už tak vzhledné nebylo :D )


V sobotu jsem se poprvé odvážila dát do kaše celé vejce - dříve jsem se bála, že by žloutek zkazil chuť, tak jsem přidávala pouze bílek...A zmílila jsem se !!! I celé vejce je v kaši výborné - za což jsem ráda, protože mi bylo líto takhle plýtvat žloutky :) Co vy, přidáváte vejce do kaše ?
A už jste někdy vyzkoušeli sépiové nudle z Lídlu ?
Jaká je Vaše nejoblíbenější snídaně ?
PS: Začíná ze mě být kašoholik. Kaše mám ráda odjakživa, ale poslední dobou je jím čím dál tím více. Takže se tu budou objevovat častěji...Stejně jako má nová oblíbená druhá večeře :D
Máte nějaké nápady na články ? Pokud ano, pište pište pište ! :o) Za každý nápad budu vděčná. Ne, že by mi docházely nápady, ale ráda bych vyhověla také svým čtenářům :)
Přeji Vám krásné přožití Velikonoc a zase se třeba sejdeme u dalšího článku :o)



13 komentářů:

  1. Já už bohužel prázdniny nikdy mít nebudu :D Jen VŠ > a práce:( takže školákům závidím:D Moc se mi líbí za cozrnová polévka, protože cizrnu strašně miluju, hlavně na paprice s rýží, to je slast!
    Jsi koukám pěkný kašomil:D^^ Jsem ráda, že nejsi jako většina ostatních, kteří klidně nemilosrdně vyhodí několik žloutků jen proto, aby je nemusely jist:( Tohle opravdu nechápu, já sama plýtvání jídlem strašně nesnáším,tak mě to vždycky úplně evokuje^^ :D
    Moc se mi tvé příspěvky líbí a hlavně jídlo, také bych ráda poprosila, jestli bys napsala třeba (jestli si počítáš) příjem, kolik za den čeho sníš nebo si dáváš? Jsi dobrou incpirací, popř. jestli nějak cvičíš, tak třeba co?:-)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak alespoň občas nějaká ta dovolená, ne ? :D :) Tu cizrnovou polévku vařila mamka, je vážně dobrá <3
      Jo, poslední dobou na kaších hodně ujíždím. Jako zpočátku jsem se bála tam ten žloutek dát (kvůli chuti, ne že bych se ho bála!), ale bylo mi to líto - jak píšeš, zbytečné plýtvání :( Příjem nepočítám, ale zkusím pár dní fotit vše, co sním a pak z toho udělat článek :) A i o cvičení chystám články :) A děkuji za komentář :)

      Vymazat
  2. jojo, kaše jsou prostě fakt dobrý :D :D a jaký je ten rýžový sirup? :) už dlouho přemýšlim jestli koupit nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně ! Sláva kaším ! :D :) Určitě vyzkoušej, je takový jemný, trochu mi připomíná med :) Vůbec bych neřekla, že je to z rýže :D

      Vymazat
  3. Já jsem ale ostuda :( Pohanku na slano jsem neměla snad sto let :D Vždy jen na sladko s jablíčkem :3 :D No a ty tvoje kaše to je úžasný pohled! :) hlavně ta porcička:)
    To určitě nepochopí, ale u těch nejbližších mi stačí, že se ke mě neotočili zády a berou mě.. Přece jen by to každý takhle v pohodě vzít nemusel, že.
    Hele ve fitku jsem nebyla snad 3 týdny! :( :D Až se úplně stydím!! Bylo nějak moc školy a když jsem chtěla jít, tak mi nebylo dobře. Bolelo mě v krku a měla jsem rýmu a to jsem nechtěla jít.. Ted je to s cvičením dost špatný a už strašně dlouhou dobu jsem si pořádně nezacvičila a hrozně mi to chybí! Ale ted ve středu už určitě půjdu! Ale tím, že ani nezkouším všechny stroje, tak mě to tak netáhne. Bojím se cvičit, že si ještě víc ublížím, víš co :/ O trenérovi přemýšlím, ale nějaký, který se na mě bude dívat a ne že bude flirtovat s dívkou co míchá proteiny :D To těch 500 korun můžu utratit za jídlo!:D
    Jistě to není poslední akce :) ale je to škoda :/ ráda bych tě viděla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat, kolik sachrů dáváš v refeed day ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obvykle to je přes 600g sacharidů - z příloh, vloček atd., ovoce a zeleninu nepočítám - důležité jsou pro mě komplexní sacharidy :)

      Vymazat
  5. Mňam :) všetko vyzerá taaak dobre. Vidím že závislosť na kašičkách a maslíčku máme spoločnú :).
    A vajíčko v kaši je úplne top :D bez neho to už neni ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Jak jsem tak koukala k tobě, máme toho více společného :o) A bez vajíčka si už taky kaši neumím představit :)

      Vymazat
  6. hmm, teď ukaž postavu :D jíš jak otesánek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si pořádně prohlédni blog, fotky tady už mám

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)