neděle 2. srpna 2015

Střípky z kuchyně XLVI

Vítám vás u prvních srpnových Střípků v tomto roce !
Sliby chyby, tento týden těch článků moc nebylo. Jen dva, takže vážně málo :D Nicméně opět nebylo až tak moc času. Byla jsem venku s kamarádkou, nakupovat, a tak :D Mohla jsem něco napsat v den, kdy jsme měla rest a celý den jsem se válela když nepočítám nákup v Kauflandu :D , ale to jsem byla moc líná a strávila většinu dne u televize. Holt v ten den jsem opravdu lenoch, protože chci co nejvíce regenerovat a psaní článků je strašně vysilující, že jo :D
Nicméně hned zítra se zde objeví Nákupy potravin, během týdne snad i nějaký recept a pokud to půjde, tak třeba i recenze na potraviny, které jsem ochutnala. A třeba i nějaký můj trénink.


Snídaně - cizrnové blondies (ikdyž...je v nich čokoládový protein :D) s arašídovým máslem a v misce meloun gallia :)





 Pečené kuřecí stehno a mix pečených batátů, bramborů a celeru :)






 Večeře - "celozrnné" tousty, hummus, zelenina a ovesná kaše s proteinem a maple mysyrupem (ta se tu objeví ještě asi 100x :D)




 Snídaně - Opět cizrnové blondies s arašídovým máslem a jako "dezert" tiramisu podle Katty Veganzy :) (recept jsem si trošku musela upravit podle surovin, které jsem měla doma)



 "Tiramisu" zblízka :D



 První část oběda po tréninku - opět kuřecí stehno a pečené brambory s kečupem



 Druhá část oběda - ovesná kaše s proteinem a mysyrupem :D



 Večeře, kterou vařila mamka :) Pohankové "rizoto" s tofu :)




 Snídaně - Avokádové brownies s arašídovým máslem a jogurt s medovými kroužky a banánem



 Oběd po tréninku - tuňák,rýže,kečup, zelenina a kaše...u té ingredience opakovat asi nemusím :D




 Večeře - celozrnné špagety s kečupem a tavenýrem






 Snídaně - celozrnné mrkvové wafle s banánem, meruňkovým šmakounem, arašídovým máslem a mysyrupem




 Oběd po tréninku - těstoviny s cottage, šunkou a brokolicí a kaše :D



 Večeře - kuskus s cuketou a tavenýrem




Napsala bych srhrnutí jídla v rest day....Ale lhala bych :D Ještě tam chybí perníková proteinová tyčinka, spousta ovoce a tvaroh s mandlovým máslem.
Ty toustíky jsou s choceňským Nuty :D



 Snídaně v rest day - celozrnné palačinky s arašídovým máslem, banánem a mysyrupem a jogurt s medovými kroužky





 Oběd v rest day - Tempeh natural se zeleninou alá čína a špenátová pohanka




 Svačina v rest day - Ovesná kaše se skořicí, banánem, arašídovým máslem a mysyrupem




 Večeře v rest day - rýže se šmakounem, zeleninou a rajčaty z konzervy



 Oběd po pátečním legday - grilované kuřecí maso, lilek, rýže s rajčaty z konzervy a zaseee kašeee :D




 A večeře, opět vařila mamka :) Rybí filé s bramborem - ikdyž to tak nevypadá, bylo to spolu "zapečené" :D




Snídaně - celozrnné palačinky plněné šmakouním lískooříškovým krémem, nahoře banán, arašídové máslo a mysyrup



Oběd po tréninku část první - bulgur se špenátem a šunkou



Ehm :D Oběd po tréninku část druhá :D




Teď nevím, jestli to byla svačina nebo večeře :D Nicméně je to večerní chlebík s tofu lahůdkou (na kterou jsem narazila v Bille....ve slevě :D A stejně tak tam mají ve slevě ten chlebík. Jednou za čas si ho koupím, protože mi chutná. Nicméně stejně je nejlepší ten domácí. I proto, že tam jsou sacharidy, které jsou pro naše tělo důležité :) )


A to by bylo pro dnešek vše. 
A já zase frčím na nedělní kruhový trénink. Musím se přiznat, že minulý týden mi dal kruháč trochu zabrat. Den předtím jsem cvičila nohy (v pátek jsem měla rest day, jinak nohy cvičím právě v pátek a v sobotu jedu horní partii). A trenér si zrovna na další den vymyslí skákání přes švihadlo, výskoky na schody a tak....No, nejhorší pro mě bylo asi to švihadlo :D Vážně utrpení pro nohy. Ještě že dnes to bude jiné, protože nohy jsem jela v pátek a včera ramena+ triceps. Nebo bych neměla nic říkat, protože se mi to vymstí :D 
Jinak jsem si tento týden když budu přesnější, tak to bylo včera :D koupila formu na dort a navíc k ní byla menší forma ve tvaru srdce :) Takže konečně si i já můžu upéct třeba cheesecake ! :D
Mimochodem, od zítřka je v Lidlu Asijský týden, takže nevím jak vy, ale já se tam zítra chystám, protože tam mám pár potravin vyhlédnutých :) 

Zajímalo by mě, jak to máte s jídlem po téninku ? Já jsem si vzala příklad z Livi a přidala jsem sacharidy i bílkoviny v podobě kaše s proteinem čehož jste si určitě nemohli všimnout a nemůžu si to vynachválit ! Po tréninku jsem totiž vždy byla velmi hladová a po takovém jídle jsem konečně spokojená a mám dojem, že podávám při následujících trénincích i lepší výsledky :)

PS: Pokud mi píšete mail a žádáte v něm o radu, mějte prosím trochu trpělivosti. Někdy odepíšu ještě v ten den, ale často až v ten další, někdy to trvá i déle. Záleží podle toho, kolik mám času :) Jak jsem již zmínila, na odepsání potřebuji delší čas, ne 5 minut. Vždy se snažím si svou odpověď co nejvíce promyslet, co nejvíce nad problémem zauvažovat. No dobře, Lucko, ale nehraj si na chytrou.

Tak se mějte a třeba zase někdy u dalšího doufejme, že zítřejšího :D článku ! :)
Vaše L*



12 komentářů:

  1. Ježiši, brambory, těstiviny, rýže...cokoli s kečupem miluju:D Vím, že to není zrovna gastro výkon polejt vše kečupem, ale jak to vidím, mám na něj chuť, odmala si dělám (ano, děkuju babi, že jsi mě to naučila:D) kolínka (která jsou nejlepší rozvařená:D) a jen kečup:D Toho bych mohla kotel:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, já to raději někdy fotím ještě než si na to ten kečup dám, nebo ho tam dám málo a po vyfocení, nebo během jídla si přidám více :D A poslední dobou mám strašně velkou spotřebu, protože ho dávám skoro na vše (kromě sladkého :D )

      Vymazat
  2. Ahoj :)
    Máš to strašně pěkné! A obdivuju kolik se toho do tebe vleze! :D Kolikrát denně jíš? :)
    A můžu se zeptat, jak ti to zhruba vychází na příjem? Díky, Bora :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, pro mě je toto normální porce a cokoliv menšího je pro mě málo :) Záleží na každém, jak si své tělo naučí ;) A jím cca 5-6x denně, záleží, jak to stíhám :) Ale v den, kdy necvičím, tak jím častěji :)
      A příjem nepočítám, kdyžtak mrkni na FDOE, mám na blogu asi (zatím) 3 díly, tak jen kvůli tomu to občas hodím do tabulek :)

      Vymazat
  3. Skvělá dávka inspirace:) to tiramisu vypadá báječně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně ti závidím a obdivuji tě, že tohle všechno můžeš sníst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veď ty môžeš tiež , kto ti to bráni ? ! :D :)

      Vymazat
    2. Keyli: Vždyť ty musíš přibrat, měla bys jíst ještě více než já :) Já jsem takhle dříve nejedla, jedla jsem mnohem méně, je to o tom, jak si tělo naučíš :)

      Anonymní: Přesně, kdo si tělo postupně takto naučí, tak není problém v tom, že by tak nemohl jíst :) Hlavně, když někdo potřebuje přibrat z podváhy. Já už ten problém nemám :)

      Vymazat
    3. No to je však otázka, ako telo naučiť. Nie je náhodou obezita z prijímania viac kalórií? Tak ako si telo môže zvyknúť? Navyše, ona má tak spomalený metabolizmus po dietění, že priberie aj z tam tých 1600 kcal, čo vidím u nej na blogu

      Vymazat
  5. To tiramisu vypada uzasne,nechtela bys pridat recept :))) ?
    Uplne si mi pripomnela ze jsem hrozne dlouho nedelala hummus,i dnes rano me mamka rekla ze ma na nej zase chut :D !

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)