čtvrtek 9. července 2015

Zase o rok starší....

Ahojky!
Dnes mám pro Vás takový menší srovnávací článek....co se všechno za rok událo, jak jsem se změnila atd :) Když už mám dnes ty 17. narozeniny :)


 Letošní fotka vs. loňská
Rozdíl ? Na první fotce mám asi o 12 kilo více než na té druhé...
Čím začít ? V úvodu jsem zmínila, že mám dnes narozeniny a proto jsem se rozhodla napsat menší článek pro srovnání, jak jsem se za ten rok změnila.
Změnilo se toho celkem hodně.
Fotky, které se zde objevují, jsou z loňské dovolené v Egyptě. Tehdy jsem ještě žádný blog neměla. Váha ? Asi 52 kilo. Jídla jsem se nebála, nebo jsem si to alespoň myslela. Tehdy jsem začala také poprvé navštěvovat posilovnu - v Egyptě, po příjezdu domů jsem přešla do té místní a chodím do ní dodnes. Takže po návratu z Egypta jsem začala chodit do fitka. V létě jsem jedla celkem dost, ale stále to nebylo dostatečné - do fitka jsem chodila jen 2x týdně, jezdila fullbody a skoro nevěděla, cože to vlastně dělám (díky Bohu za trenéra, který mě přivedl k rozumu!!!). Jinak jsem pořád běhala, jezdila na bruslích, na kole...Takže musím prostě říci - samé kardio. Váhy jsem se bát přestala, ale jídla stále ne, ikdyž jsem si to nechtěla přiznat.
Po prázdninách jsem nastoupila do prvního ročníku gymnázia. Velká změna. Neměla jsem možnost se tolik hýbat a ani neměla tolik času na jídlo. To, co jsem přes prázdniny nabrala, šlo rychle dolů na adaptačním kurzu (hodně pohybu, málo jídla - což nebyla moje vina, kdybych věděla, jak málo jídla tam bude, přinesu si celou tašku jen s jídlem). Září, říjen, listopad. Utíkalo to jako voda a já stále byla na stejné váze (52kg). Koncem listopadu jsme přešla s blogem zde na blogspot a také si založila účet na instagramu.
Kromě včerejšího nákupu v obchodním centru jsme s mamčou zavítaly do zdravé výživy a já tam konečně objevila tyto tyčinky ! :D Zatím jsem si vzala jen jednu na vyzkoušení :)
A to byla klíčová "událost".
Začala jsem postupně sledovat spoustu lidí a díky některým jsem dostala rozum a začala jíst více - ano, brala jsem si stále příklad z někoho, ale tentokrát to byli lidé, kteří jedli dostatečně (asi největší inpirací mi byla a stále je danielast_  ).
Letošní vs. loňská
Na loňské ruce jako tyčky....Hrůza
 Od začátku roku 2015 jsem začala postupně přidávat (možná jste si různých změn všímali ve Střípcích), až jsem se dopracovala k tomu, kde jsem teď. A stále nekončím a postupně přidávám.
S pohybem se toho taky hodně změnilo. Přes zimu jsem cvičila jen v posilovně a doma, běhat jsem nechodila. Kardio jsem celkově omezila a více se soustředím na posilování.
Letošní vs. loňská
Na té loňské propadlé tváře...Navíc ty oči nějak moc lezou z důlku, jako bych viděla ducha :D
Jak je to tedy teď ? 
To, co dělám, mě baví a jsem rozhodně o něco chytřejší než v letech předchozích. Několik let jsem byla na mrtvém bodě, jídla se bála a váha byla stále na stejném čísle. Jak jsme zmínila, ten zlom nastal až koncem roku 2014, tedy 3 roky po tom, co se u mě začala vyskytovat anorexie (od konce roku 2011).
Babička mě už zná a ví, co mám ráda. Takže jsem od ní místo bonboniery dostala arašídové máslo z Kauflandu (na které jsem zvědavá), hořkou čokoládu z Lidlu a tyčinky (dvě proteinové a jednu energetickou či co :D) z Rossmannu :))
Aktuální váha ? Nějakých 64 kg/179cm. Váhu neřeším, daleko důležitější je pro mě to, co vidím v zrcadle. Přijímám teď 3000kcal + (nepočítám, ale vím to z FDOE, které na blog občas přidávám). A pohyb ? Momentálně 5x týdně posilování a 1x týdně budu mít přes prázdniny kruhový trénink. 
Včera jsem si v knihkupectví vybrala tuto knížku o Fitness výživě :) Asi si řeknete, že se dá všechno zjístit na netu, ale ne vždy člověk ví, na co se vlastně ptát...A navíc mám ráda, když si můžu nad informacemi spíše zalistovat, než hledat na netu :)

Kromě toho všeho se změnil můj pohled na svět, ale to už trvá nějakou dobu. Snažím se více nad věcmi přemýšlet, od té doby, co jsem si prošla anorexií. Také se snažím co nejvíce porozumět svému tělo. Více se zajímám o výživu a příští rok bych si přála udělat kurz výživového poradce. A tak dále. Ale o tom zase jindy :)

Další včerejší nákup....Konečně jsem objevila sporovní kraťasy, které jsou úzké ! Všude jsem totiž našla jen široké, a ty se na některé tréninky moc nehodí :D Cvičíte mrtvý tah a celé fitko ví, jaké spodní prádlo nosíte :D Až v H&M jsem je objevila :)


A aby to nebylo jen o mě, samozřejmě také blog prošel mnoha změnami.
Hlavní byla přesun na novou adresu. Dále pak změny designu (který musím ještě vychytat a tak se vás ptám - nemáte nějaký tip na program, přes který by se dal udělat design na blog ? :) ), možnost spolupráce, nový čtenáři, pravidelní čtenáři atd. Dále pak to, že mi důvěřujete a píšete dotazy na ask a maily (na odpověď můžete ale čekat i dva dny, co se týče mailu, snažím se nad odpovědí přemýšlet a píše to několikrát, ne vše najednou :)).

Mořské plody <3 Nejlepší bonboniera, co myslíte ? :)
A to by bylo asi vše :)
Co vy ? Sledujete na sobě změny ? :)
Do komentářů mi také pište, jaké články byste si přáli :-*

Tak se mějte krásně ! <3
Vaše L*


ASK / FACEBOOK / INSTAGRAM
 

8 komentářů:

  1. Nádherný progress. :) Moc ráda čtu články o tom, jak se to i ostatním s léčbou z PPP dalo v hlavě do pořádku. Přeji hodně štěstí a síly i do budoucna. :)
    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Od minulého roku jsi krásně přibrala a moc ti to sluší :). Dárky jsi dostala fakt úžasné :D. A s těmi kalhotami...jo to mi něco připomíná :D.
    A bonboniéra mořské plody je nejskvělejší bonboniéra♥
    Ps.: Všechno nejlepší!

    www.bjornland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo Luci, vůbec bych neřekla, že jsi byla takový veklý hubeňour, ale jako bych viděla sama sebe, jsem ráda, že jsi/jsme z toho venku, teď ti to sluší o 100% víc a s dalšími kily bude ještě více a více, jsi dobrá a určitš skvělou motivací pro jiné holčiny, které se z toho dostávají! Jen tak dál!;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná změna !
    Já když se kouknu na svoje dřívější fotky tak mě mrazí,musím uznat že jsem se celkem dlouho rozhodovala jestli sem komentar na toto tema napisu,protoze o tom nerada mluvim a jsem rada ze to mam za sabou( je mi 13),cítím se i o mnoho silnější,nejsem vubec unavena porad se smeji :) !
    Vsechno nejlepsi a jen tak dál :) !

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno nejlepší :)
    S designem neporadím, sama s tím bojuju a můj blog po této stránce stojí za houby.

    OdpovědětVymazat
  6. Přeju krásné narozeniny!
    Moc ti to teď sluší. Drž se. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Těma fotkama si mě naprosto dostala! jde vidět, že jsi hodně vysoá a s těma -12 kg jsi vypadala opravdu strašně slabě :( ještě, že je toto období už za tebou! Jo a ty tyčinky Bombus jsou úžasný :3 já je miluju :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadáš parádně! :) A ten příjem je taky masakrný! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)