pátek 22. května 2015

KDO JSEM ?

 Kdo vůbec jsem ?



V červenci to bude rok, co jsem se stala součástí blogové světa. Loni v létě jsem založila svůj blog na blog.cz, v listopadu 2014 jsem se přesunula zde, na blogspot.
Už je to tedy nějaký ten pátek, a stejně tu ještě není pořádný článek týkající se mé osobnosti. Již jsem psala o mně a anorexii, o mně a zdravém životním stylu, ....Ale nikdy ne o sobě jako o normální holce. A tak to tu máte dnes :) Objeví se v tom i něco z toho "FITNESS" světa, bez toho by tento článek totiž už nebyl úplný...
Takže se do toho pustíme :)
Jsem 16-ti letá slečna, která navštěvuje 1. ročník gymnázia. Miluji cvičení (a hlavně posilovnu <3 ), zdravé jídlo, svou rodinu, želvičku Penny a jsem také velkou milovnicí koček, už od dětství. Bohužel ale žádnou nemám. Nejsem moc společenský typ - Proč ? Sice se to dozvíte níže, ale zmíním to už teď - v době, kdy se na ZŠ začali lidé rozčleňovat do jednotlivých skupinek, já jsem si prošla závislostí na online hře a poté anorexií, až jsem nakonec zůstala sama. Byla jsem "ta dietářka". Nebo "šprt".
Na prvním stupni základní školy jsem do kolektivu zapadala. Postupem času se ale z hodných žáčků stávali hrubí puberťáci, jen já jsem se začala vyčleňovat z davu. Nemluvila jsem sprostě, nelíčila jsem se. Když jsem chodila do 5. třídy, začala jsem hrát  online hru Metin2 - a stala jsem se závislačkou. Toto se táhlo přes celou 6. třídu. V té době jsem také byla ve třídě šikanována dvěma spolužačkami. Byla jsem uzavřená a proto mě nepřijala žádná ze skupinek, které se v naší třídě na druhém stupni začaly tvořit. V 7.třídě jsem již začala býti posedlá svým vzhledem (ten rok o prázdninám jsem skončila s onou závislotí na hře - nevím, co mě k tomu vedlo. Něco se v hlavě přeplo....) a později propadla anorexii.
Stejně jak jsem skončila s Metinem2, jsem se jednoho dne rozhodla skoncovat také s anorexií. Proč ? Tuto otázku si kladu často.
V době, kdy jsem byla skoro na normální váze, jsem objevila food blogy. Začala jsem opět cvičit a jíst zdravě (ale tentokrát jinak než jak to bylo v anorexii). A také vařit. Objevila jsem pravé kouzlo tohoto životního stylu. Objevila jsem běh. A posilovnu. A založila jsem si vlastní blog, kde se dělím o své zkušenosti, příběhy a fotky mých jídel.
Co dodat ?
Doufám, že se vám tento blog líbí, ať už jste zde poprvé, nebo ho již nějakou dobu čtete (za což vám moc děkuji ! :) ).

 A na závěr zde přidávám po aktualizaci článku také svou fotku. Sice trošku starší, ale přece jen, ať máte představu, jak vůbec vypadám :D A nebojte, bude i fotka mé neformy, až se mi bude zdát, že už něco jde vidět :D

Pokud na mě máte nějaký dotaz, můžete mě kontaktovat zde:
luccinzdravyzivotnistyl@gmail.com
lucys-healthy-lifestyle@seznam.cz

14 komentářů:

  1. Díky za sdílení! držím palce, ať se ti daří! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mrzí mě, čím sis prošla Luci, v něčem jsme to měly dokonce stejné nebo podobné, držím ti palce, dala jsi se do kupy, stále dáváš a t´D už to bude jen a jen lepší, uvidíš, zasloužíš si jen už ty lepší časy,které přijdou;-) Čtu tě moc ráda...třeba právě ty také pomůžeš otevřít oči mnohým dalším...jiným...(nejen) anorektičkám a holčinám s poruchami příjmu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, stále se do kupy dávám, ještě před pár měsíci jsem to v hlavě neměla v pořádku, nyní věřím, že je to čím dál lepší a jdu si za svým :) A moc děkuji, doufám, že mě čekají už jen lepší časy :) Doufám, že alespoň někomu svými články otevřu oči, v dnešním světě je bohužel mnoho dívek, které se pomalu ale jistě blíží anorexii :( A ještě jednou moc děkuji, já tvé články taky čtu velice ráda :)

      Vymazat
  3. Luci,
    přidej někdy taky svou fotku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktualizováno, fotka přidána :D Hlavně se neděste :D ;)

      Vymazat
  4. Závislosti na metinu jsem kdysi dávno taky propadla... Anorexii ne, jen jsem hodně nabrala a snažím se shazovat :) A jde to, věřím ve cvičení, zdravé jídlo a tak :3 :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, metin byl hodně chytlavý (myslím, že mě hlavně chytlo to, že jsem se tam seznámila s jinými lidmi - v té době jsem byla šikanována a odtržená od společnosti...). Je důležité, že tě to hlavně baví a jdeš si za svým :)

      Vymazat
  5. Taky mě mrzí, čím sis musela projít.. Taktéž mám za sebou PPP a občas to v hlavě ještě nejede přesně tak, jak by mělo. Ale jak se asi říká, všechno zlé je pro něco dobré! V něčem jsme si podobné (a jen jméno to nebude :P ), taky mě na správnou cestu přivedly foodblogy. Pochopila jsem, že k cvičení patří náležitá strava, a že jsem svému tělu a především sama sobě jen a jen ubližovala!
    Držím palce, ať se nadále daří a baví Tě blog :) Protože nás baví Tvé články a sledovat krásné fotky :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Taky je mi líto, že sis prošla PPP, ale je fajn, že už máš velký kus cesty za sebou....Ještě nedávno jsem ten hlásek slyšela taky, a často, ikdyž už jsem venku, ale nyní je to naštěstí jinak :) Přesně, food blogy jsou moc fajn :) Já nedokážu pochopit, jak jsem své tělo mohla tak týrat...Je mi líto holek, které si tím teď procházejí :(
      Jé, a moc děkuji ještě jednou ! :) Jsem ráda, že někoho blog baví, je to pro mě velká motivace, abych v tom i nadále pokračovala :) A také motivace pro to, abych pokračovala ve cvičení a se zdravou stravou :)

      Vymazat
  6. Moc Ti to sluší! V Tvém příběhu poznávám ten svůj, taky mě šikanovali a já jsem taky byla "ta dietářka", "ta anorektička" nebo "šprtka", jsem perfekcionistka a v životě se mi to už až mockrát vymstilo:/ Vím, jak se cítíš a jsem moc ráda, že jsme se (byť už v tomto virtuálním) světě potkali a snad se i trochu poznáme :)
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuji :) Já jsem "ta dietářka" pro některé členy mé rodiny pořád, bohužel to nezměním, oni mají hold svůj názor na zdravou výživu (řídí se vzorem zdravé = dietní) :-/ Šprtka už "naštěstí" nejsem, hold na gymplu jsme šprti všichni :D Taky bych byla ráda, kdybychom se poznali :) Musíš být moc fajn holčina ! ;)

      Vymazat
  7. Jsi moc pěkná, máš v sobě něco takového.. milého. :)
    Taky miluju kočky, jsem zvyklá jich mít kolem sebe hodně. Teď jsem se přestěhovala s přítelem do bytu a je mi po nich docela smutno. Takové prázdno. Ale zase nechceme trápit kočku v bytě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc děkuji :) (Ikdyž si nemyslím, že jsem pěkná :D :) ). Já kočky miluji, když jsem byla malá, babička měla kočku a každý rok spoustu koťat, teď už ji ale nemají :( Ale taky bych nechtěla trápit kočku v bytě, ať si každý říká co chce - myslím, že i kdyby měla být šlechtěná, tak by prostě měla být i venku :)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)