sobota 29. srpna 2015

Aktuálně - já a strava, trénink, blog a další

 Ahojky!
Dnes to bude hlavně o mně z různých pohledů - z oblasti stravy, tréninků, blogu a tak :)
Tohle by mohl být můj vzkaz pro ty, kteří mají ke mně neustále nějaké námitky :D



STRAVA:

IIFYM:
Přestože jsem u IIFYM teprve krátce, nemůžu si ho vynachválit. Výsledky samozřejmě hned tak neuvidím, ale musím říci, že mě to počítání chytlo. Nečekala bych, že to řeknu, ale vážně mě to baví. Navíc mám dojem, že je můj jídelníček o něco pestřejší. Sice už jídla nevypadají tak hezky jako obvykle, ale žaludek je spokojený. Nějak jsem se asi přejedla domácího pečiva a tak jsem teď přesedlala na chvíli na kupované. Ach ty cereální kaiserky :D . Co dál se teď v mém jídelníčku objevuje ? Nejčastěji asi ochucené jogurty (termix :D) a dětské cereálie. V Lidlu jsem objevila fazole v rajčatové omáčce, které mi vážně moc chutnají. Samozřejmě u toho nekončím, budu postupně přidávat do jídelníčku další potraviny. Jen to chce čas :D Jak vypadají mé nákupy jste mohli vidět v TOMTO článku vydaném včera :))
Tvaroh s kakaovým termixem, cookie crisp a cinnamon magic cereálie
S IIFYM jsem také začala zařazovat menší snídaně před tréninkem. Proč ? Při cvičení jsem poslední dobou měla dojem, že jsem ještě úplně nestrávila snídani. Když jsem pak začala snídat něco menšího, hned jsem to poznala. Jídlo mi neskáče v žaludku, žádný nepříjemný pocit...Mám dojem, že se dokážu lépe hýbat :D Ovšem po tréninku samozřejmě následuje pořádná porcička jídla :)
Čeho jsem se ale ze začátku bála, byl hlad a málo energie. Byl to trochu nezvyk, ten přechod na menší snídaně, ale už si na to postupně zvykám. A co se týče energie ? Nemůžu tomu uvěřit, ale zvedám ještě větší váhy než předtím ! Asi to je vážně tím, že se dokážu "lépe hýbat", když nemám plné břicho :D
Celozrnné proteinové lívance s banánem, MP sirupem a Lotus pomazánkou, a sušenkový termix :)

KRABIČKOVÁNÍ:
 Uvažovala jsem o tom již nějakou dobu. Neříkám, že jsou obědy ze školní jídelny nějak špatné, ale níže jsem uvedla pár důvodů, proč jsem se rozhodla pro krabičkování:
  •  Nesnačí mi ty porcičky. Navíc jsem už ani polévky moc nejedla, protože mi příjde, že to je stále dokola to samé jako na ZŠ a už jsem se jich prostě přejedla. Ani teď v létě jsem na polévky neměla chuť. Navíc, já jsem zvyklá na oběd mít tak 100g přílohy a více, zatímco ve škole je to tak 50-60g :D
  • Z čehož vyplývá, že se alespoň najím :D 
  • Kolikrát jsem nevěděla, co si mám vybrat a tak jsem si stejně uvařila jídlo doma.  
  • Mám jídlo, které si uvařím, prostě nejraději :D
  • A je to pro mě jednodušší, když jedu IIFYM :D
  • A nějak mi došly další důvody...Takže asi jen dodám, že prostě krabičkovat chci a už teď se na to těším :D A alespoň se budu mít na co těšit i do školy :D


Kéž by ale mé jídlo z krabiček vypadalo takto :D Jak se znám, bude těžké na první pohled říci, co mám v krabičce :D





TRÉNINKY:

Cvičím 5x týdně. Volno mám pevně dané, ale kdybych náhodou byla nějaký den hodně unavená, tak si ten rest samozřejmě dám.  Mé tréninky se od té doby, co cvičím 5x týdně, zlepšily. Částečně je to zřejmě stravou (dostatek sacharidů) a částečně tím, že tělo má 2 dny na regeneraci.
Často se mě ptáte, jak dlouho cvičím. Ale já necvičím na čas. Každý trénink je jiný. Nemyslím cviky, ale přestávky mezi nimi. Někdy jsou delší, někdy kratší. Záleží na daném cviku a partii. A taky na tom, jestli nemusím na nějaký stroj čekat. Takže chtít po mně časový údaj je blbost, protože já vám ho prostě neřeknu.
Na začátku si dám občas kardio (cca 5-10 minut na eliptickém trenažéru) a pak rozehřátí - dřepy/výpady s výskokem...nebo třeba skáču panáka a tak. A po tréninku protažení - každé protahovací cvičení trvá 10-12 sekund.

Nějakou dobu jsem měla tréninky rozdělené takto:

PO - Nohy, zadek
ÚT - Prsa, biceps, břicho
ST - Záda, lýtka
ČT - volno
PÁ - Nohy, zadek (některé cviky byly jiné než v pondělí)
SO - Ramena, triceps, břicho
NE - volno

A nyní je mám rozdělené takto:

PO - volno
ÚT - Nohy, zadek
ST - Prsa+triceps+břicho
ČT - volno
PÁ - Nohy, zadek
SO - Ramena+biceps+břicho
NE -Záda+lýtka

Poznámka: Dne 31.8. jsem článek musela upravit - rozhodla jsem se, že na kruhové tréninky chodit nebudu. Ten poslední mě moc nebavil a navíc jsem zvyklá mít tréninky ve fitku rozdělené do pěti dnů. Takže od tohoto týdne je mám rozdělené tak, jak jsem napsala výše. Píšu to tu proto, aby sem třeba nepřišel někdo, kdo článek četl a nenapsal tu, že tady předtím bylo napsáno něco jiného :) Samozřejmě uvidím, jak to skloubím se školou. Ve čtvrtek určitě budu mít volno a když bude potřeba, dám druhý restday na jiný den.





BLOG:

Vzhledem k tomu, že už má jídla nejsou takové foodporny jako předtím no dobře, nikdy to foodporny nebyly, tak jsem se rozhodla, že Střípky z kuchyně nebudou vycházet každý týden...Budou vycházet tehdy, až se mi nashromáždí určité množství pěkných fotek.
Jinak jsem ale ráda, že se (alespoň některým z vás) blog líbí a stále ho navštěvujete.
Vím, že jsem slíbila, že přes prázdniny přidám miliony článků a nakonec nic, za což se omlouvám. Hodně se toho stalo a v druhé polovině jsem neměla náladu. No a v té první...? To bylo asi leností no :D Nutno dodat, že mám spostu nápadů na články. Některé mám trochu rozepsané, u některých mám třeba jen nadpis...Ale důležité je, že mám nápady....No, a pak je důležité, aby se mi nápad uležel v hlavě a na mě přišla nálada na psaní článků. No, to už je trochu horší. Kdybych měla tuto náladu často, bylo by přes prázdniny mnohem více článků :D
Ale nebojte. Škola je, dá se říci, tady. A co to znamená ? No přeci...kde jinde prokrastinovat při učení než při psaní článků na blog ? :D 
Samozřejmě žertuji. A nebo ne ? :D
Toto je druhá fotka těch lívanců, kdyby někdo nevěděl :D


A když už začnu s tím krabičkováním, chtěla bych se zeptat vás, kteří krabičkujete - co si nejčastěji do krabiček připravujete ? :) Budu ráda za všechny vaše tipy ! :)


A to by bylo pro dnešek vše ! Doufám, že se vám dnešní článek líbil a budu se na vás těšit u dalšího ! :)
 

Vaše L*

15 komentářů:

  1. whoah this blog is great i love reading your posts.
    Stay up the good work! You realize, many people are searching round for this information, you can help
    them greatly.

    Look at my web blog; gods rush cheats android

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, tvůj blog je můj nejoblíbenější a všechny články jsou skvělé:)..do krabiček nejčastěji směs rýže, masa nebo tofu a zeleniny a pak měním přílohu za kuskus, bulgur a tak:)

    OdpovědětVymazat
  3. Opet uzasny clanek.Termix taky miluju a hlavne vanilkovy.Zajimalo by me co delas za skolu a cemu by ses chtela venovat?uz ted se tesim na dalsi super clanky!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jeeee dalsi super clanek.Termix taky miluju a hlavne vanilkovy,ale zboznuju i susenkovyho.Zajimalo by me na jakou skolu chodis a cemu by ses chtela venovat?(protoze by me krome stravy,cviceni..apod zajimalo i neco o tvem studiu,planech do budoucna apod)-ovsem jestli neco z toho sdelovat nechces-vubec to nevadi,jen me to zajimalo.Uz ted se tesim na dalsi skvely clanek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za nápad na článek :) Už jsem někde zmiňovala, že chodím na gympl (a někteří si taky rádi rýpnou, když udělám pravopisnou chybu, že to pak ani nevypadá, že chodím na gympl a tak), ale o svých plánech jsem asi nikde nic nepsala :)

      Vymazat
  5. Tak to já musím mít před cvičením velké jídlo, jinak je mi blbě a motá se mi hlava :D
    Moc se těším na články! Taky mám vždycky tvořivou, když mě čeká nejlépe písemka z chemie nebo fyziky :D
    Krabičkuju také, mám alergii na různé potraviny, takže by bylo těžké vybírat, navíc naše školní jídlena je tak maličká, že se stojí fronty až ven :D A nebudeme si nic nalhávat, počítat cizí jídlo IIFYM je děs :D Akorát vždycky schytávám blbé narážky a pohledy na mé dobroty :D Prý moc jím, a to jsem do školy nosila třeba krajíc chleba a vajíčka a myslela si, že je mega oběd :D :D Teď mit o už snad bude jedno, přicházím mezi nové lidi :)
    Přeju hodně štěstí ve škole!

    OdpovědětVymazat
  6. Já krabičkuju příležitostně. Když je to potřeba, kuskus/rýže/těstoviny s tofu/masem/tuňákem vždy zachrání! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že to iifym mě hodně láká, ale na druhou stranu je tu to počítání, na které bych asi neměla každý den čas a náladu :/ navíc každý den mám úplně jiný hlad, takže mi připadá nesmysl do sebe zbytečně cpát jídlo, když prostě nemám chuť :D já jsem nikdy moc nekrabičkovala, takže neporadím... teď budu chodit do školní jídelny, ale koukala jsem se na jídelníček a je tam i spousta zdravých jídel, takže už se docela těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to počítání si člověk rychle zvykne :) To pro mě je důležité, abych jedla každý den stejně...stačí mi pár dní jíst méně a hned se to projeví na váze, která jde dolů....My také máme ve školní jídelně i zdravá jídla, ale zase jsou to všechno malé porce :D A navíc chodíme na oběd až tak ve 2, zatímco když mám jídlo v krabičce, můžu si to sníst i dříve :D

      Vymazat
  8. IIFYM je režim, na který jsem si hodně rychle zvykla.. :) Někomu se může zdát to počítání otravné, ale mně to nevadí. Naopak už vím, kolik toho v jaké příloze sním, nemusím to nijak řešit.
    Co se krabičkování týče, rozhodně do toho jdi! ;) Je to o mnoho lepší. Jak říkáš, v jídelnách jsou malé porce a u nás ještě k tomu dost hnusné. Takže já se naučila chodit na obědy domů (mám to relativně blízko) nebo je "balím" do krabiček. A většinou jedu podobný styl. Příloha (kuskus, těstoviny, pohanka, bulgur, rýže) se zeleninou/masem/tuňákem..žádné složité vyváření, ale aby mě to nasytilo a chutnalo ;)
    Vím, že se toho u Tebe o prázdninách nakupilo hodně, tak doufám, že se vše zase ustálí a bude líp! Držím palce a těším se na Tvé články!!! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Mě se tvůj blog líbí hodně :))

    Vím, že hodně lidí si dokonce pořídili "krabičkovou" kuchařku, ale mě to neláká (prostě nemůžu přijít na chuť plánovanému jídelníčku). Radši si spontánně dávám na co mám chuť. Ale těším se na foto z tvých krabiček :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Mně plánovaný jídelníček nevadí no :) A stejně si jídlo dopředu chystat musím, o prázdninách to bylo jinak, ale když je škola, tak mi nic jiného nezbývá ?

      Vymazat
    2. PS: Ten otazník tam být neměl :D

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)