neděle 6. prosince 2015

Motivace

Ahojky!
Už dlouho jsem plánovala sepsat článek o motivaci a dnes vám ho konečně přináším. Moc dobře vím, že motivace je velice důležitá - snad ve všech ohledech. Já jsem dnes zaměřena samozřejmě na to, co mě motivuje k tomu, co dělám - cvičení, fitness, strava a tak :)



1) Dělám to pro sebe 

Ne, že bych byla nějaký narcista. Nebudu říkat, že mě netěší i to, že to třeba na mě půjde vidět a všimne si toho i okolí. Ale určitě to není primární důvod, proč to dělám. Dělám to hlavně pro sebe, pro své zdraví. Ne proto, abych se zavděčila okolí.


2) Baví mě to

Myslím, že velice důležité je to, aby vás to opravdu bavilo. Pokud vás cvičení ani zdravá strava nebaví, tak to prostě nikam nevede. Můžete mít sebevíc motivace, ale nebude to trvat dlouho a prostě skončíte.

3) Největší motivace ? Já sama.... 

- Ač to může znít sobecky, tak já osobně si myslím, že nejlepší je, když vaší největší motivací jste vy sami a ne někdo jiný. Musíte se snažit překonat sami sebe, ne někoho jiného. Mě inspirují mé pokroky. Výsledky.

4) Motivace a podpora v okolí

- Samozřejmě vliv má i okolí. Blogy, které čtu. Instagramy, které sleduji. Ale i lidé ve fitku jsou pro mě motivací a podporou, ikdyž mi to třeba nedávají najevo. Taky vás potěší, když vám někdo složí kompliment (ikdyž on to nebere jako kompliment, myslí si, že vás tím urazí ale pro vás je to vlastně kompliment :D).

5) Bez výmluv 

- V mém okolí se najde spousta lidí, kteří se neustále na něco vymlouvají. Netýká se to jen cvičení, ale i jiných věcí. Já teď mluvím ale hlavně o tom cvičení a zdravé stravě. Protože poslouchat neustále, že někdo nemá na cvičení čas, nemá čas si zdravě vařit, nebaví ho to...nebo neustále poslouchat, že někdo se cvičením začne, a stejně se k tomu pořád nemá (ikdyž vám to říká pořád a pořád dokola)...je to děs. Chci proto právě takovým lidem ukázat, že to jde i bez výmluv. No a co, že jsem na gymplu...to přece neznamená, že nemám čas na cvičení. Nebo vaření oběda.

6) Posunovat se dál 

- Co mě taky motivuje, je vědění, jak moc jsem se posunula dál...tedy co se týče anorexie. Jak jsem psala už milionkrát, fitko mi hodně pomohlo si to v hlavě pořádně srovnat, přestat se bát jídla, najít si nové ideály a tak. Bez fitka...no, nevím kde bych byla. Ušla jsem díky němu velkou cestu dál a vděčím mu za to, že jsem se z anorexie dostala.

7) Síla 

- O tom ani mluvit nemusím. Nemyslím tím jen fyzickou, tělesnou sílu, ale i duševní, psychickou...V tomhle mi fitko taky hodně pomohlo. Mám dojem, že jsem díky tomu zevnitř silnější a jen tak mě něco nedostane na kolena.

8) Pokroky 

- Samozřejmě...je to také jedna z věcí, která vás hodně motivuje. Když se pořád v něčem zlepšujete. Když zvedáte stále vyšší váhy. Opět neříkám, že je to priorita, ale ať chcete nebo ne, prostě vám to radost udělá, když zvednete více...a taky vás to namotivuje jít dál :) Co rozhodně doporučuji ? Foťte se. Neříkám, že ty fotky pak máte dávat někde na net. To ne. Nechte si je klidně jen pro sebe. Ale mějte je. Foťte se v pravidelných intervalech a pak fotky srovnávejte. Mě hrozně moc motivuje, jak své fotky srovnávám a vidím tam pokroky. Tam to totiž poznáte nejvíce. Právě na těch fotkách.

9) Překonání sebe sama 

- Motivuje mě, když sleduji, jak moc překonávám sama sebe. To, čemu bych kdysi nevěřila, že zvládnu, nyní ovládám levou zadní. Nesnažím se být lepší než někdo jiný. Snažím se být lepší než já. Lepší, než jsem byla předtím.

10) Formování postavy 

- Není to záležitost, která by patřila do předních příček tohoto seznamu. Dříve by to pro mě možná prioritou bylo, dnes to beru spíše jako bonus k tomu, co dělám. Samozřejmě mě poteší, když vidím nějaké pokroky...to, jaký vliv má to cvičení na postavu :)

11) Inspirace pro ostatní 

- Nevím, jestli je to pravda, ale taky člověka může posílit vědomí, že třeba tím, co dělá, motivuje i ostatní lidi :)

12) Motivační citáty 

- Tohle je sice asi menší motivace, ale i tak může pomoci :) Já mám ve svém pokoji na zdi nástěnku a zatímco donedávna tam byly mé oblíbené celebrity, skupiny, seriály, dnes je značná část pokryta plakáty fitness holek a motivačních citátů, které si hrozně ráda čtu :) A není nad to přečíst si je hned, když se vzbudíte :)

13) Vlastní vůle

 Ikdyž to bude znít divně, možná až sobecky, tak mě taky motivuje to, že vím, že to celé dělám z vlastní vůle, ne z donucení. Dělám to proto, že mě to doopravdy baví a naplňuje. Dělám to pro sebe. Mám své cíle. Nedělám to proto, že je to teď IN. Nedělám to proto, abych se líbila ostatním. Jsem motivací sama sobě, nepotřebuji k tomu ostatní. Nepotřebuju nikoho, aby mě posunul dál. Jedu sama za sebe. Stojím na vlastních nohách.

14) Jdu si za svým cílem

Také mě motivuje vědomí, že mám pevně vytyčený cíl, za kterým si jdu bez výmluv. Za to mě už mnoho lidí pochválilo a někteří dokonce řekli, že mě z téhle stránky obdivují - že jsem tak cílevědomá a jdu si takto za svým.


16) Blog a vy, čtenáři

Ano, i to zde samozřejmě patří :) Neustále mě motivujete, ať pokračuji v tom, co dělám, a já moc ráda píši články (nebo se o to alespoň snažím :D ). Takže vám tímto moc děkuji!

17) Ohlédnutí se za tím, jaká jsem byla předtím a jaká jsem nyní

Možná si řeknete, že bych to mohla přiřadit k jednomu z předchozích bodů, ale není to tak. Není to totiž myšleno tak, že se zlepšuju. Už jsem v jednom ze svých článků zmiňovala, že před anorexií jsem sport nesnášela. Jo, jako malá jsem dostala kolečkové brusle a zpočátku na nich jezdila ráda, ale pak jsem to začla nesnášet a bylo to pro mě utrpení. Stejně tak jízda na kole. Prostě jsem jsem řekla - nesnášela jsem sport. A tělocvik taky. Byla jsem úplný tele. A jak je to nyní ? Sport miluji. Naplňuje mě to. Ikdyž jsem ráda, že si v rest day odpočinu, tak se stejně vždycky těším, až zase stisknu činku :D Jediné, co zůstalo, je má nenávist k tělocviku. Míčové hry nebo gymnastika ? To není nic pro mě :D


A to by bylo asi vše. Jak se znám, tak mě ještě něco napadne, takže kdyby toho bylo více, tak někdy ještě napíšu článek...ale řekla bych, že tohle je asi to nejdůležitější a spíše to kdyžtak časem aktualizuji, když to nějak doplním :)
Co nejvíce motivuje vás ? :)
Doufám, že se vám dnešní článek líbil a já se na vás opět těším u dalšího!
Vaše L*

2 komentáře:

  1. Mám to asi úplně stejně, všecičko co jsi vypsala! :) Ty pokroky, posun od PPP, porovnávání, vidění nějakých výsledků.. Ten pocit po tom, při tom, jak na to myslím 24 hodin denně :D Prostě.. lááááska :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležité je tu motivaci mít, alespoň trochu....jinak to dál nepůjde :)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)