čtvrtek 24. prosince 2015

Výlet do Vídně

Ahojky!
Tak vám dnes přináším slíbený článek s mými dojmy z Vídně :)
Fotky nejsou mé, ale od mých spolužaček (kterým bych ráda poděkovala jen kdyby věděly o mém blogu :D )

 Odjezd byl brzy ráno - v 5:50 byl sraz a v 6 hodin odjezd. O tom, jak úžasně se mi vstávalo, asi mluvit nemusím. Den předtím jsem ještě byla na koncertě skupiny Nebe, po příchodu domů jsem si ještě snědla tvaroh, osprchovala se a valila do postele, ale stejně jsem se moc nevyspala. Lépe řečeno vůbec.

Cesta do Vídně se mi popravdě zdála nekonečná a to, že jsem byla nevyspaná tomu vůbec nepomáhalo. Moje snaha usnout (a aspoň trochu se prospat) však byla naprosto zbytečná za což bych mohla poděkovat mým spolužákům a spolužačkám :D
Asi po 4 hodinách jsme dojeli do Vídně, kde nám trvalo asi půl hodiny, než jsem projely městem na naši první zastávku (fotka níže). Na tomto místě jsme strávili asi hodinu - kromě nádherného místa (které musí být ještě krásnější, když svítí slunce) tam byly také trhy.
Naší další zastávkou už byly pouze trhy. Na tomto místě jsme také opustili autobus a dalších 5 hodin jsme chodili jen pěšky. Na těchto trzích jsme měli 75 minut rozchod, nicméně jsme (alespoň někteří) moc nadšení nebyli - zaprvé tam bylo jedno a to samé a zadruhé zima. Takže jsme s kámoškama chodily pořád dokola jak blbci jen proto, abychom se aspoň trochu zahřály.
Poté jsme šli pěšky do centra města, kde jsme měli rozchod 2,5 hodiny. Tentokrát nadšení nesdílelo více lidí - byly tam jen samé obchody s oblečením a jídlem a s Vánocema to kromě výprodejů nemělo nic společného. Vzhledem k tomu, že jsme neměly s kámoškama v plánu nic kupovat, tak jsme vyhledávaly velké obchody jen proto, abychom do nich mohly jít a na chvíli se zahřát :D A tak to bylo celý čas, který jsme dostaly. 
 Nakonec jsme se ještě šli podívat na jedny trhy, kde jsme měli "zabít" ještě čas, než se vátíme zpátky do autobusu. Na těchto trzích jsme mohli být déle, nicméně někteří si přáli být místo 2 hodin v centru 2,5 hodiny aby mohli vidět světýlka...Docela mě to naštvalo, protože zrovna tyto trhy stály za to. Bylo tam mnoho různých věcí, moc se to tam neopakovalo a člověk nevěděl, kam se podívat dřív. Navíc už se začalo stmívat, a tak to alespoň trochu nabylo tu atmosféru, když už nebyl ten sníh. Tentokrát jsem chodila jen s jednou spolužačkou a musely jsme bohužel chodit celkem rychle, protože času jsme měly vážně málo. Obě jsme si koupily hrníčky - já pro sebe, ona jako dárky - a pak nám došlo, že už máme dávno sraz a letěly jsme zpátky. Prošly jsme asi polovinu z těch trhů. Opravdu velká škoda...myslím, že bych tam našla i něco jiného, co bych si na památku koupila.
  K autobusu jsme dojeli metrem a pak hurá domů. Se spolužačkama jsme v autobuse seděly vepředu, zatímco ostatní seděli vzadu. My jsme toho využily při zpáteční cestě a každá z nás měla pro sebe dvě sedadla pro větší pohodlí. Já jsem cestou zpátky snědla jídlo, které mi zbylo a podřimovala jsem se sluchátkama v uších. Zpáteční cesta (která trvala 4 hodiny) mi utekla mnohem rychleji.


 Co dodat ? Popravdě jsem od toho čekala trochu více. Neříkám, že Vídeň není krásné město. To vskutku je. Ale nevím, co více čekat od vánočních trhů než to, co máme my v Česku. Protože kromě nějakých jejich specialit tam nic extra nebylo. Možná by byla atmosféra lepší, kdyby tam byl sníh. A taky bych z toho byla více nadšená, kdybychom strávili více času na těch posledních trzích, které se mi zdály opravdu pěkné a ze všech, které jsme tam navštívily, nejzajímavější. Co vám budu lhát, nálada se mi zlepšila, když jsem si koupila alespoň hrníček na památku :D
Co vy, už jste někdy navštívili vánoční Vídeň ? Pokud ano, jaké byly vaše dojmy ?

 A ještě můj hrníček <3 :D

PS: Nebojte, další článek nebude až na Silvestra :D Chci využít volna na psaní, takže se můžete těšit na další články :)

Vaše L*






2 komentáře:

  1. Fotky pěkné :) Já upřímně nikdy ve Vídni na Vánoce nebyla, ani v Dráždanech nebo kam se to všude jezdí na trhy.. Naše moravské Brno mi stačí a lidí mám plné zuby :D Ale jako věřím, že pro některé je to pěkná tradice a že to má své vánoční kouzlo ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, kam se všude na trhy jezdí :D Nikdy mě to tak nebralo. Do Vídně jsem se chtěla podívat hodně, myslela jsem, že to bude něčím vyjímečné, ale nakonec jsem byla zklamaná. Příště bych už tam zřejmě nejela :-/

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)