pátek 25. března 2016

Střípky z kuchyně LVVIII

Ahojky!
Opět vám přináším Střípky z kuchyně. Vzhledem k tomu, že jsem nešla do školy a už skoro týden ležím, měla jsem více času na focení a vaření. Ne, že bych toho nějak využila. Až do středy mi nebylo zrovna nejlépe a tak jsem dvě snídaně odflákla natolik, že jsem je radši ani nefotila. Od včerejška je mi ale o dost lépe a příští týden už zase budu moci do fitka. Každopádně do pondělka si dám ještě rest, nebudu to podceňovat :)
Když jsem nemocná, tak volím rychlá jídla. A na svačiny mám ovesné kaše - zasytí mě a zahřejí, a navíc skvěle chutnají. Po dobu nemoci jsem je měla několikrát i dvakrát denně. Nefotila jsem ovšem všechny...ne vždy jsem měla snahu je zdobit, hlavně, když mi bylo nejhůře ;)
Ale teď už dost řečí, vrhneme se už na to jídlo :)
 Ovesný kakaový mugcakey se švestkovým Šmakounem (v těstě), Šmakoun lískooříškovým krémem, banánem, jablkem, Alpro vanilkovým sójovým dezertem, kakaem a hořkou lískooříškovou čokoládou slazenou stévií :)





 Bulgur se šunkou a špenátem





 Mugcake se švestkovým šmakounem, kiwi, kokosovými chipsy, Alpro vanilkovým sójovým dezertem a čokoládovým proteinovým arašídovým máslem Nuts'n more z DámeProtein ;)



 Nudle z Marks and Spencer, kuřecí maso, fazolové lusky a sriracha





 Celozrnné těstoviny s tuňákem, zeleninou a nivou



 Mugcake s bílým jogurtem, kiwi, kakaem, hořkou čokoládou slazenou stévií a čokoládovým proteinovým arašídovým máslem Nuts'n more z DámeProtein ;)




 Jak jsem zmínila v úvodu, kaši jsem tento týden měla několikrát i dvakrát denně. Tahle je zrovna na odpolední svačinu. S kakaem, kokosovým proteinem, jablkem, hořkou čokoládou slazenou stévií a arašídovým máslem.



 Další svačinová kaše - s kakaem, bílkem, kokosovým proteinem, švestkovým šmakounem a arašídovým máslem




 Ovesná kaše s vejcem, Oreo sušenkami, banánem a arašídovým máslem




Nudle z Marks and Spencer, špenát (když už byl ten zelený čtvrtek :D), seitan natural a sriracha.
Pro někoho zvláštní kombinace, pro mě skvělá. Tento týden jsem si ji dala dokonce dvakrát.




Ovesná kaše s vejcem, kakaem, kiwi, DM proteinovou tyčinkou a čokoládovým proteinovým arašídovým máslem Nuts'n more z DámeProtein 


Krom toho samozřejmě hektolitry čaje, postel a nějaká zábava - v mém případě seriály a kniha.
Po nemoci  to mívám tak, že čaj nechci nějakou dobu skoro vidět. Alespoň ten ovocný. Tentokrát jsem začala pít i zázvorový s citrónem, který mi nikdy nechutnal. Ne, že by mi to nějak pomohlo, ale aspoň jsem měla nějakou změnu, protože nemůžu pít zelený čaj celý den a ovocný čaj už mi lezl krkem.
A taky jsem po nemoci hrozně aktivní. Těším se, až ve fitku vybiju tu energii, kterou jsem načerpala. 
Jen se netěším do školy, protože ikdyž jsem chyběla jen tři dny, tak jsem určitě zase zameškala něco důležitého a po návratu na to budu čumět jak blbec. Ale zdraví má přednost a já bych během nemoci byla ve škole zbytečně, protože bych se akorát trápila. Takže tak.

Co vy, jak to máte během nemoci ? Co vám nejvíce pomáhá ? A baví vás to ležení, nebo se stejně jako já už po prvním dni nudíte ? :D (Co po prvním dni, už po jedné hodině :D).

To by bylo pro dnešek vše a já se na vás těším u dalšího článku :)


Vaše L*



10 komentářů:

  1. :D sbíhají se mi sliny na ten mugcake z první fotky.. a vlastně i na ty další jídla :D
    Anet

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné :) SE ti divím, že se ti chtějí dělat ty tvary ze šmakouna :D Jinak jasné, dobře, že se vyležíš a pak se do toho zase vrhneš po hlavě :) zase dohnat seriály a knihy taky není na škodu :D
    Já třeba v nemoci na zázvorový čaj nedám dopustit. Chuťově možná nic moc, ale nic tak dobře nevyštípe jako on... A celkově jsem spíš na ty "babské" věci, než prášky... Citron, česnek, cibule, teplo a klid... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Vykrajovátka to jistí :D V tomhle případě jsem se snažila, ať to aspoň nějak vypadá :D Nakonec jsem šla cvičit dříve, než jsem plánovala, protože se mi udělala už dobře a doma jsem nevydržela :D :)
      No, já zkouším vše možné :) Ale hlavně piju čaj a jsem v klidu :) Na prášky také nejsem :)

      Vymazat
  3. Takových dobrot!
    Doufám, že už jsi zdravá :) Teď jsem byla taky nemocná (respektive jenom pořádně nachcípaná) :D moje léčba spočívá hlavně v čaji s medem (mě med fakt léčí). A taky neustále spím - což znamená, že se nenudím. Ale teď jsem i chodila na přednášky do školy - jenom na ty důležitý. A s tím zázvorovým čajem to máme stejně- nenáviděla jsem cokoliv zázvorového - ale teď jsem 2x denně měla kotel zázvorového čaje s medem a citrónem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Ano, už jsem konečně zdravá a jsem ráda, protože ležení mě vůbec nebaví :D Na mě právěže med vůbec neúčinkuje... :-/ Já se taky snažím spát, ale většinou to moc nejde, hlavně, když mám velkou rýmu, takže spíše sleduji nějaké seriály :) A hodně čajíku a dobré jídlo :D Ale po nemoci fakt nechci ovocný čaj nějakou chvíli vidět :D

      Vymazat
  4. Krásná inspirace :) vše vypadá báječně :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)