neděle 28. srpna 2016

Aktuálně - fitness instruktor, MyProtein + strava, tréninky a blog

Ahojky!
Tak tu mám pro Vás konečně článek, ve kterém odhalím dvě věci, které jsem pár měsíců tajila... Ale už nastal čas, abych se o to podělila :)


Kurz fitness instruktora
Zaprvé bych chtěla zmínit důvod, proč jsem vlastně byla v Praze. Nebyla to žádná dovolená, jak jste si možná někteří mysleli...Jak jste už z podnadpisu zřejmě pochopili, absolvovala jsem tam kurz fitness trenéra na trenérské akademii Ronnie.
Jednalo se o intenzivní letní kurz, výuka probíhala 13 dní bez přestávky a poté jsem měla 3 týdny na učení na závěrečné zkoušky. Ty už mám také za sebou - absolvovala jsem je v pátek a naštěstí jsem je úspěšně složila :) 
Zkouška měla celkem 3 části - test (z pěti témat) a dvě pratické zkoušky - jedna z anatomie a druhá ve fitku. A ještě seminární práce. Nebudu vám lhát, zrovna nejlehčí to nebylo - alespoň tedy když jsem se učit začínala. Bylo to ale jiné, než když se učím do školy - protože fitness mě baví, škola až tak ne (dobře, chemie mě baví, ale biologie zatím moc ne. Až v biologii dojdeme k lidskému tělu, tak mě to bavit začne :D).

MyProtein
Již několik měsíců píšu pro český MyProtein. Už nějakou dobu můžete nakupovat přes český eshop myprotein.cz a zhruba před měsícem se také rozjel blog, na kterém najdete články týkající se stravy, doplňků stravy, tréninku a také recepty. Na tomto blogu najdete také mé články a v brzké době se tam budou také objevovat mé recepty (což je důvod, proč se o recepty nebudu dělit zde na blogu, přestože teď experimentuji opravdu hodně). Takže nezapomeňte na blog mrknout, články i recepty budou pravidelně přidávány! :)

Aktuální režim

Strava+IIFYM
Velká změna nastala už v půlce června ve stravě - začala jsem s reverzní dietou. Původně jsem plánovala, že s ní začnu až na podzim, ale tělo si tak nějak řeklo, že by to ten příjem už chtělo navýšit a tak jsem zkrátka začala už v červnu. Takže přidávám a přidávám a musím zaklepat, váha se zatím drží :)
IIFYM jsem věrná stále a už je to víc než rok, co se podle něj stravuji - i o tom chystám článek tady na blog :)

Tréninky
Kardio jsem nyní omezila na minimum - mám ho maximálně 1x týdně. Úplně jej však nevylučuji. Zatím je to ve formě klasického kardia - bruslení. Až už to na bruslení nebude, tak vymyslím nějaký HIIT do fitka :)
Silové tréninky jsou stále stejné. Od té doby, co jsem s reverzní dietou začala, pociťuji nárůst energie a  hodně je to znát právě i v silových trénincích, kde se konečně zase posouvám dál a zvedám více :)

Blog
Na blog nepřispívám tak často jak jsem chtěla. Ze začátku prázdnin navštěvování rodiny, oslava 18.narozenin atd....No a zbytek už znáte :) Nezmínila jsem sice, že jedu na kurz, ale o mé návštěvě Prahy jsem se zmínila. No a pak jsem měla brigádu a učila jsem se, takže čas na psaní nebyl. A navíc je tu také to psaní článků pro MyProtein.


To by bylo pro dnešek vše :) 
Budu se na vás těšit u dalšího článku! 
Vaše L*


3 komentáře:

  1. Konečně článeček :P Moc jsem se těšila, i když je takový stručný. Nechtěla bys napsat i něco o tom, jak probíhal kurz? Chystám se na něj a docela mě to zajímá :)

    OdpovědětVymazat
  2. O kurzu taky delší dobu přemýšlím, jen ještě nemám úplně jasno přesně, které odvětví zvolit. Každopádně tě obdivuju, protože si umím představit, že to nebude nic lehkého. Ale jde vidět, že tebe to baví, takže si myslím, že v tom budeš úžasná. Hlavně máš velké plus, že se v tom již vyznáš - jde to vidět na tvém blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k úspěšnému složení zkoušek :) Určitě to pro tebe muselo být přínosem a douáfám, že se občas s námi o nějaké zajímavosti podělíš :) Na blog MyProtein určitě mrknu a třeba tam objevím něco nového :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)