sobota 20. května 2017

Mé oblíbené české instagramové účty a blogy

Ahojky!
Tak mě napadlo napsat článek o tom, jaké instagramové účty a blogy vlastně sleduji. Dnes to budou tedy české instagramy a blogy těch asi nejznámějších - většina z vás je určitě sleduje, každopádně já je prostě musím zmínit a taky říci, proč je tak ráda sleduji. Nesleduji už zdaleko tolik lidí a blogů co obvykle a tak mi příjde fajn se zmínit alespoň o té hrstce osůbek :)



Blanka Pilátová @naaanabanaana
Blanka je moje nejoblíbenější blogerka a sleduji ji od té doby, co jsem začala blogy sledovat - takže asi nějaké 4 roky (hodně to utíká). Moc se mi líbí její styl psaní a její humor, a co na ní oceňuji nejvíce, je její přístup a vystupování. Co se přístupu týče, je vidět, že po anorexii to už má v hlavě srovnané, řídí se podle sebe a nechodí do extrémů (v jídle i ve cvičení) - dělá prostě to, co ji baví a naplňuje a tak to má být. Co se vystupování týče, podle mě je strašně sympatická a na nic si nehraje. Má velkou sledovanost a daří se jí, ale přesto mi nepříjde, že by jí to nějak stouplo do hlavy.
No, a navíc jsem díky ní objevila kouzlo IIFYM <3

Lucie Minářová @luciemin
Lucku zatím moc dlouho nesleduji, ale její příspěvky na instagramu, blog i články na aktinu sleduji moc ráda. Budu se opakovat (a taky ještě několikrát v tomto článku sorrynotsorry) - opět skvělý přístup k jídlu i cvičení, nic nehrotí, jede podle sebe. Natáčí také videa, která můžete najít na jejím YT kanále, který taktéž doporučuji - najdete tam videa z jejího tréninku, se střípky z jejího života, ale třeba také rady, jak si nastavit makra :)

Zuzka a Tom
Instagramové účty @iamzuz1 a @mojekase určitě znáte taky. Jejich články můžete najít na jejich blogu CzechFitnessCouple. U Zuzky i Toma se mi líbí jejich přístup - nic nehrotí a dělají to, co je baví. Zuzka měla možnost už vyzkoušet různé typy soutěží - body fitness, vzpírání či crossfitové závody. Nelpí jen na cvičení ve fitku na strojích, ale ráda to prostřídá, prostě dělá to, co ji baví. Závody v body fitness už asi neplánuje a věnuje se nyní jiným věcem - a popravdě se mi to tak líbí více :) A Tom - ten je podle instagramu prostě fajn. Má rád crossfit, už se také zúčastnil závodů, nic nehrotí,  a hlavně - najít chlapa, který umí tak krásně zdobit jídlo a fotit ho je strašně těžké a on byl vlastně první, u koho jsem to našla, takže za to také palec nahoru :)

Monča Gavlovská @moni_gav
Monču už také sleduji hezkých pár let - také vlastně od té doby, co sleduji blogy. Za tu dobu také svůj postoj a přístup ke cvičení a jídlu několikrát změnila a nyní už nějakou dobu jede na jedné vlně. Řídí se vlastním tělem a našla cestu, která jí vyhovuje, stejně jako předchozí zmínění. A tak by to mělo být, ne ? :) V minulosti chvíli plánovala závody v bikini, pak powerlifting, ale vítr ji nakonec zavál ke vzpírání, kterému se nyní věnuje a hodně ji to chytlo. O tom a dalším se koneckonců můžete dozvědět také na jejím blogu, na který stále přispívá.

Valeria Miric
U Val se mi líbí to, co u ostatních (snad už opakovat nemusím). Také se mi líbí to, že si prostě jede svoje a nehledí na ostatní (kolik lidí má špatný názor na ženy-powerlifterky, to samé bych vlastně mohla dodat také u Blanky a u Adél, o které se zmíním níže). Co dále mám na ní ráda ? Pokud sledujete její instagramový či facebookový profil, určitě jste si všimli, že přidává také příspěvky, ve kterých se zamýšlí tak různými životními situacemi, jde vidět, že také o tom životě přemýšlí a tato její "filozofická okénka" se mi moc líbí. 

Adéla Jurková @adela.jurkova
Holka s úžasným humorem, která se věnuje powerliftingu. Stejně jako humor od Blanky, ani ten její nelze nemilovat. Nevěříte ? Koukněte na blog zmíněný níže a uvidíte. Navíc na ní oceňuji její upřímnost a že si na nic nehraje, stejně jako lidé zmínění výše :)

Kubu ráda sleduji hlavně pro jeho příspěvky týkající se techniky a náprav různých disfunkcí apod. - protože oceňuji každého člověka, který se zajímá také o takové věci, a nejen o to závaží nějakým způsobem zvednout. Takže pokud i vás zajímá tato cesta, určitě neváhejte a začněte Kubu sledovat - najdete ho jak na instagramu, tak i FB a jeho vlastním webu :)

Jonáš Petřík @jonaspetrik
Jonáš je velmi upřímný chlap, který vždy řekne, co má na srdci a nebude na vás nic hrát. Ráda jej sleduji právě pro tu jeho upřímnost, humor a to, jaký přístup má ke cvičení a zdravému životnímu stylu. V jídle nic nehrotí, protože se nechystá na žádné závody, a naopak v tréninku dbá na techniku. Můžete jej najít na instagramu, FB a zejména doporučuji sledovat také jeho YT kanál, kam příspívá s tréninkovými tipy a také se občas jen tak rozkecá o různých věcech - a tato videa fakt stojí za to!


Jakub Enžl @jakubenzl
Další super klučina, kterého se určitě vyplatí sledovat. Před kamerou se ještě asi tak úplně necítí, ale i tak jeho videa rozhodně stojí za to! O stravě, tréninku, suplementech apod. - to vše na jeho YT kanálu. Tréninkovou inspiraci u něj určitě najdete :) 


Na holky dobrý @naholkydobry
A co může být lepšího než dvou úžasných holčin Blaničky a Adélky ? O NHD už jste určitě slyšeli taky (a pokud ne, tak šup šup na jejich blog). Blanka už na svůj blog nepíše a všechny články byly přesměrovány zde, kde můžete najít také články od Adélky. Jejich spojení je prostě boží a já hltám každý jejich článek. Myslím, že pokud si některý z jejich článků přečtete, určitě pochopíte proč - tedy pokud máte na věci stejný či podobný pohled jako ony a máte rádi jejich humor :D :)

Silačky @silacky
Instagramový účet vytvořený jednou slečnou - ona sama to přirovnala ke spojení instagramů @naholkydobry (zmíněno výše) a @zanormalniholky. Můžete tam najít různé fotky holek (většinou s nějakým příběhem), které asi nesplňují současnou představu o fitness (aspoň u některých, protože člověk prostě musí být vysekaný až na kost, jinak není fitness tak určitě). Je to důkaz toho, že holka NEMUSÍ být vysekaná, nemusí ji jít vidět břišáky či co, ale přeci je krásná, protože krásný je každý. Důležité je dělat to, co člověka baví. Nemá cenu se honit za dokonalostí. Pokud je člověk spokojený a nemá problém se zdravím (či mu nějaký nehrozí), tak přeci nemusí nic měnit.


V jednom z dalších článků to budou zahraniční účty, kde naopak beru občas inspiraci na trénink, nebo je prostě ráda sleduji, protože mi jsou sympatičtí.

A co vy ? Koho nejraději sledujete a proč ? :)

1 komentář:

  1. Lucku, Zuzku a Tomáše znám, ale nesleduju je. :) Moji oblíbenci jsou: @miculkam, @fitnessevisek, @krausik89, @msimonees a @tere.fu... Jako je jich ještě mnohem víc, český i zahraniční, ale to bych tu byla ještě zítra :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)